In 6 stappen naar een sterker Linkedin profiel

Heidi Deblaere - In 6 stappen naar een sterker Linkedin Profiel

In 6 stappen naar een sterker Linkedin profiel

zakelijkzichtbaar.be

Onze indruk maken we op vandaag steeds meer en meer online. Een potentiële werkgever, klant of recruiter zal jouw naam altijd eerst 'googelen' om te zien of je een waardevolle kandidaat of leverancier zal zijn. Gezien Linkedin een van de hoogst gewaardeerde sites is in Google, is de kans dan ook bijzonder groot dat jouw profiel een van de eerste zaken zal zijn die opgemerkt wordt.

Je dient dan ook zeer bewust om te gaan met de informatie die je op Linkedin profiel plaatst. Alles wat een positieve professionele indruk in de weg staat hoort er niet thuis. Je wil immers een toekomstige werkgever, recruiter of klant 'WOW'en met jouw profiel en zorgen dat men je in deze eerste kennismaking positief evalueert. 

Hoe kan je nu je profiel versterken?

Gebruik 'kernwoorden'

en gebruik de juiste, namelijk die kernwoorden waarvoor je gevonden wil worden. Met de juiste kernwoorden zal je bovenaan de zoekresultaten zitten wanneer iemand op zoek gaat naar iemand met jouw expertise. (tip: lijst ze eerst allemaal op in een afzonderlijk document en gebruik ze dan in de verschillende secties in je profiel. Ga er wel gedoseerd mee aan de slag. Het moet immers nog vlot te lezen zijn).

Gebruik ook telkens zoveel mogelijk beschikbare karakters in elke sectie van jouw profiel maar blijf wel relevant. Hoe meer relevante trefwoorden je kan inbouwen, hoe beter. 

Hou er wel rekening mee dat als je een carrièrewending wenst te nemen, het inbouwen van keywords in je vorige ervaringen geen zin heeft. Integendeel, recruiters zullen je dan enkel vinden voor de job die je deed en niet deze die je wenst. Vermeld in dit geval liever je transfereerbare compenties bij wijze van trefwoord.

Een aantrekkelijke headline

Beschouw je headline als een soort 'pitch': het moet voor bezoekers van je profiel meteen duidelijk zijn wat je voor hen kan doen en of jij de persoon bent die hen kan helpen. Vraag je hierbij ook altijd af of je headline je expertise voldoende in de verf zet en of je jezelf er positief mee kan onderscheiden van je concurrenten.

Maak gebruik van de 'Media'-optie

Media toevoegen aan jouw profiel zorgt ervoor dat je een impactvolle eerste indruk kan maken en kan een effectieve manier zijn om je competenties extra onder de aandacht te brengen.

Een professionele foto

Zorg voor een professionele profielfoto. En niet enkel dat, àlle fotomateriaal dat je op je profiel zet moet van goede kwaliteit zijn én het in het juiste formaat. Zo niet, wek je al snel de indruk dat je geen oog voor detail hebt.

Gebruik de IK-vorm

Het is 'jouw' profiel. Het gaat om 'jou'. Iedereen weet immers dat je je summary zelf geschreven hebt dus wek dan ook niet de indruk alsof een copywriter of journalist het voor je deed. In de eerste persoon spreken zorgt voor instant 'connectie' met de lezer en dat helpt je om een 'authentieker' beeld van jezelf neer te zetten.

Creatief taalgebruik

Gebruik niet teveel 'overused words'. Iedereen is op vandaag gepassioneerd, gemotiveerd, gedreven, expert, verantwoordelijk en kan 'out-of-the box' denken. Wees hier zuinig mee. Er mag er gerust eentje tussen staan maar als deze er allemaal op te vinden zijn, dan is het echt wel tijd voor een 're-write'. Zoek naar alternatieven: een alternatief voor 'out-of-the-box' denken kan bijvoorbeeld 'innovatief' zijn of 'creatief zijn in het bedenken van oplossingen' enz...

Ervaring clusteren?

Onze ervaring is natuurlijk wat ze is, maar wanneer ze de focus op onze ambitie teveel weg neemt, kunnen we eventueel opteren om deze te 'clusteren'. Niet iedereen blijft immers zijn hele carrière in een functie waar ze aanvankelijk mee gestart zijn. Stel, je was aanvankelijk verpleegkundige maar zit nu in een sales functie. Dan is jouw vorige ervaring als verpleegkundige minder, of zelfs niet meer relevant. (tenzij het een toegevoegde waarde heeft voor de functie die je nu ambieert: bijvoorbeeld: Medisch vertegenwoordiger voor een farmaceutisch bedrijf) . In dit geval zou je kunnen overwegen bepaalde ervaringen te groeperen onder een bepaalde categorie zoals 'Eerdere ervaringen', zonder dat je jouw carrièreverloop geweld aan doet.

 

 

 

Previous
Previous

Email etiquette

Next
Next

De kracht van een eerste indruk online